Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Τhe Ramones Rodon Club 6 Μαίου 1992 Τιμη Εσιτηρίου 4,000δρχ συμπεριλαμβανομενου 8% Φπα..

Μέχρι τα 16 άκουγα metal. Eιχα ομως την ανάγκη να περάσω σε κατί αλλο και τότε ο φίλος μου Χρήστος με παρέσυρε στον κόσμο των Ramones. Νομίζω το 90, τοτε που είχα ενα μεγαλουτσικο κοκορι και κατι τεράστιες φαβορίτες, ειπα στον φιλο μου τον Αντρέα που με ρωτησε ποτε θα τις κοντύνω για να γινω άνθρωπος:

- αν έρθουν ποτε οι RAMONES θα τα ξυρίσω όλα.. θα αφήσω το κοκόρι εν είδη psychobilly και δεν θα ξαναδείς φαβορίτες. (το θεωρούσα αδύνατο για κάποιο λόγο)

Ο Αντρεας γέλασε και μου έβγαλε απο το πορτοφόλι του ενα ακυρωμένο εισιτήριο ramones, που το κουβαλαγε παντα μαζι κι εκανε τον ωραιο και τον ροκα στις γκομενες. Οι RAMONES ειχαν ήδη ερθει στην Ελλαδα τον Μαιο του 1989 στο Ροδον.
Εγω δεν ειχα παρει χαμπαρι και τους ειχα χασει και οι πιθανοτητες να τους δω ηταν πλεον μηδαμινές

Όμως το 92 οι ramones ξαναήρθαν στο ρόδον και τους ειδα μεταξυ αλλων και με τον Αντρεα. Δεν ξύρισα το κεφάλι μου , εχω ακομα φαβορίτες αλλα αρκετα πιο κοντες και τους ξαναείδα και άλλη μια φορά το 93.

Το ροδον τοτε ειχε μια ιδιαιτερότητα. Ναι μεν δεν μπορούσες να κανεις stage diving κλπ γιατι εβαζαν ενα καγκελο μπορστα απο τη σκηνη που δημιουργουσε εναν χωρο ασφαλειας 1 περίπου μέτρο απο τη σκηνη, αλλα στα αριστερα της σκηνης, οπως την κοιτουσες, είχε μια υπερυψωμένη επιφανεια, σαν δευτερη σκηνη στην οποια γινοταν Ο ΧΑΜΟΣ. Ανεβαινες, πηδουσες, σε ριχνανε, σπρωχναν πατιόντουσαν. Η κατασκευη αυτη καταργήθηκε καποια στιγμη γυρω στο 93 νομιζω.
Μεγαλο μερος της συναλίας το παρακολουθησα πανω σε αυτο... Μεγαλυτερο κάτω, μπροστα απο τη σκηνη.
Οι Ramones εκαναν περιεργα live.

Ο Deedee Ramone φωναζε:
1,2,3,4 και οι ramones ξεκινουσαν να παιζουν το κοματι σχεδον σε διπλη ταχύτητα απο το κανονικο.



Σε ενα λεπτο απιστευτου ποδοβολητου και πανικου το κοματι ειχες τελειώσει!
Ειχες τότε 2 δευτερολεπτα ακριβως, να παρεις ανασα, να μετρησεις τα δοντια σου αν καθοσουν σε επικίνδυνο σημειο, ή να χαμογελάσεις στον διπλανό σου, αν βρισκοσουν σε πιο ασφαλές και να πεις: γαμάτα ε?

Μετα απο αυτα τα 2 δευτερα ο Deedee που ειχε ηδη φωναξει 1,2,3,4 ειχε μπει στο επόμενο κοματι που κραταγε παλι ενα λεπτο.
1,2,3,4 αλλο κοματι
1,2,3,4 αλλο κοματι και οποιος αντεξει. Σπανια θυμαμαι να λεει κατι ενδιαμεσα ο Joy. Kανενα γεια σας.. κανενα thank you.. oχι πολλα πολλα.. 1,2,3,4 σκοτωμος.
Μερικα κοματια παιζόντουσαν τοσο γρηγορα που απο την εισαγωγη δεν καταλαβαινες τιποτα. Επρεπε να αρχισει να τραγουδα ο Joy για να καταλαβεις ποιο ειναι...
Kαι οι δυο συναυλιες που ειχα δει ηταν πανομοιότυπες. Η διαφορα ηταν οτι στη δευτερη ειχαν βγαλει νεο δισκο και ετσι ειπαν και το pet semetery στο οποιο ξεϊδρώσαμε γιατι ηταν σχετικα αργό.



Εθιμοτυπικά οι ramones ειχαν παντα στη σκηνη ενα τεραστιο πανο με το σήμα τους και στο pinhead εβγαινε στη σκηνη ενας τυπος ντυμενος conhead - pinhead με ενα πλακατ που εγραφε πανω gabba gabba hey, το εδινε στον Joy και αυτος προκαλούσε το κοινο να φωναζει μαζι του gabba gabba hey και αυτο ηταν ολο. H ακόλουθη εικόνα δεν ειναι απο συναυλια αλλα απο tribute



Κατα τα αλλα η σκηνικη παρουσία περιλάμβανε τον Joy να στηριζει το διαλυμένο σωμα του στο μικροφωνο. Γενικα ο joy περπατουσε περιεργα αλλα φανταζομαι αναλογα και με το τι επινε τρέκλιζε. Θυμαμαι σκηνη να του πεφτει το μικροφωνο και να ερχονται να του το σηκωσουν. Εμοιαζε αδύνατον να σκυψει. Παρολα αυτα το εκαναν το κοινο να λιώνει στο χοροπηδηχτό και σε διαφορες φασεις ο Joy ειχε κατι ξεσπασματα χορου, που μετα λογικα τα μετανιωνε.

Στη μια συναυλία τους ηταν support οι panx romana που κατα τη γνωμη μου εκαναν το σφαλμα να κλεισουν τη συναυλια τους με το "καταστολή "



γιατι οταν περιμένεις τους ramones δεν παιζεις διασκευες τους. Στα παρτακια το ακουγαμε μια χαρα.. εκεινο το βραδυ ομως περιμεναμε να ακουσουμε το αυθεντικό.



[Oυτε αυτό ειναι απο το Rodon και ας μοιαζει καταπληκτικά]


δεν ειμαι σιγουρος 100% αν ηταν στους ramones.. αν δεν ηταν, θα ήταν στους cramps.. Σε κάποια συναυλία support ήταν οι yeah. Γενικα φαγανε γιουχο κάποια στιγμή, γιατι περιμέναμε να ακούσουμε τη το ξενο group. Toτε ο Δρενογιαννης ρώτησε αν θελουμε να ακουσουμε αλλο ενα κοματι. Το κοινο φωναξε οχι, αυτος μας ειπε: σκαστε καριοληδες και τραγουδησε αλλο ενα! Αν μαζεψε τα κέρματα που του πέταξαν παιζει να ειναι πλουσιος.
Επισης απόλυτα ακυρη εικόνα, ηταν σε ανκορ να βγαινει καποιος τεχνικος στη σκηνη (μαλιστα ηταν 50αρης +) και να σενιαρει λιγο το μικροφωνο του Joy.Toτε κάποιος από το κοινό, του πεταξε ή νερατζι ή πορτοκαλι (απορω που το βρήκε μεσα στο ροδον) το οποιο τον βρηκε στο κεφαλι. Ο καλος κυριουλης κοίταξε το κοινό, εκανε μια κινηση και δαγκωσε τα χειλη του σα να λεει "ντροπη ρε παιδια", χαμογελασε κι έφυγε. Το ολο σκηνικό ξεχάστηκε σε δευτερα αφου οι Ramones ξαναβγήκαν.

Νεκρανάσταση.
Ειλικρινά πηγα να δακρύσω οταν ειδα την ταινια the Ramones στις νυχτες πρεμιερας το 2009.



Παλι σε σινεμα (οχι ομως το ροδον) να βλεπεις μια ταινία για τους ramones με τους ramones... να παιζουν ξεφρενα live (στο video με σκηνη απο την ταινία εχει το Califorinia Girls και τη σκηνη που περιεγραφα με το gabba gabba hey)


Yπάρχει ένα video στο youtube που λεει οτι ειναι απο το ροδον. Οι εικονες ειναι σίγουρα άσχετες όμως... δεν ξέρω αν η ηχογράφιση.. χλωμο http://www.youtube.com/watch?v=l2RkU2UUIgs Τα τελευταία χρόνια, ο Μarcky Ramone ζωντανος νεκρός περιφερεται στον πλανητη και να δινει συναυλίες σαν the Ramones. Ηρθε και στην Ελλαδα. Απομυθοποίηση

1 2 3 4 rip :(




4 σχόλια: